Még két nap cidri

Jó reggelt kívánok, ma hajnalban elkél a sapka és a sál! Budapesten egy-két fokkal vagyunk csak fagypont alatt, de például Szatmárból -11 fokot jelentettek.

Magyarország pillanatnyi időjárása 2019. december 6-án hajnalban.

Ma sem lesz meleg. Délelőtt az ország javában fagypont alatt, helyenként fagypont közelében alakul majd a csúcshőmérséklet, napsütésre legfeljebb az ország keleti csücskében számíthatnak, ahol most a leghidegebb van. A derült idő azonban nem jelent meleget, ott délelőtt még csak -4 fok lesz.

Délutánra az ország déli részében is előbukkanhat a nap a felhők közül, Baranyában pedig akár +2 fokot is elérheti a hőmérséklet. Az ország többi részén marad a fagy, a csúcshőmérséklet mínusz 1-2 fok körül alakul majd, hogy aztán az éjjel tovább hűljön.

Olyan sokat már nem kell kibírnunk a tél első támadásából. Vasárnaptól melegebbre fordul az idő, Budapesten például akár 6-7 fok is lehet majd. Hétfőn csapadékosabbra fordul az időjárásunk. Aznap még előfordulhatnak napközbeni fagyok, keddtől azonban a szokásosnál enyhébb időnk lesz napsütéssel, és 8 fok közeli csúcshőmérsékletekkel. Addig burkolják be magukat alaposan.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.