Még két nap cidri

időjárás
2019 december 06., 05:07

Jó reggelt kívánok, ma hajnalban elkél a sapka és a sál! Budapesten egy-két fokkal vagyunk csak fagypont alatt, de például Szatmárból -11 fokot jelentettek.

Magyarország pillanatnyi időjárása 2019. december 6-án hajnalban.
photo_camera Magyarország pillanatnyi időjárása 2019. december 6-án hajnalban.

Ma sem lesz meleg. Délelőtt az ország javában fagypont alatt, helyenként fagypont közelében alakul majd a csúcshőmérséklet, napsütésre legfeljebb az ország keleti csücskében számíthatnak, ahol most a leghidegebb van. A derült idő azonban nem jelent meleget, ott délelőtt még csak -4 fok lesz.

Délutánra az ország déli részében is előbukkanhat a nap a felhők közül, Baranyában pedig akár +2 fokot is elérheti a hőmérséklet. Az ország többi részén marad a fagy, a csúcshőmérséklet mínusz 1-2 fok körül alakul majd, hogy aztán az éjjel tovább hűljön.

Olyan sokat már nem kell kibírnunk a tél első támadásából. Vasárnaptól melegebbre fordul az idő, Budapesten például akár 6-7 fok is lehet majd. Hétfőn csapadékosabbra fordul az időjárásunk. Aznap még előfordulhatnak napközbeni fagyok, keddtől azonban a szokásosnál enyhébb időnk lesz napsütéssel, és 8 fok közeli csúcshőmérsékletekkel. Addig burkolják be magukat alaposan.