Vádat emeltek a zamárdi kukkoló ellen

Tiltott adatszerzés bűntette miatt emelt vádat a kaposvári járási ügyészség egy 41 éves budapesti férfi ellen, aki a nyáron Zamárdiban dolgozott villanyszerelőként a Balaton Sound idején.

A villanyszerelő szállása közel volt ahhoz a táborhoz, ahol a fesztiválon dolgozókat helyezték el, így alkalma volt megfigyelni, hogy a táborban élő nők mikor használják a különálló épületben levő közös női zuhanyzót. Az egyik éjszaka fogta magát, és elrejtőzött az épület egyik vécéjében, majd amikor észlelte, hogy a zuhanyzóban mozgás van, a csészére felállva a válaszfalon átnézve telefonjával titokban videózni kezdte az egyik tusoló sértettet. Amikor a nő észrevette és rákiabált, a villanyszerelő elfutott.

De a lebukás ellenére tovább próbálkozott, még aznap éjjel pár órával később visszament a vizes blokkba, és újra videózni kezdett egy másik zuhanyzó sértettet, de megint lebukott.

Az ügyészség szerint a férfi nem először csinálta ezt, a laptopján a rendőrök további videókat találtak. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott, írták szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.