Az ausztrál pedofilok akár már háromezer forintért is sztrímelhetik maguknak a gyerekpornót

Az ausztrál szövetségi rendőrség szerint az ausztrál pedofilok akár már háromezer forintnak megfelelő 15 ausztrál dollárért is befizethetnek olyan élő videós közvetítésekre, amelyeken filippínó gyerekeket kényszerítenek szexuális cselekményekre.

Andrew Perkins, a szövetségi rendőrség magas beosztású tisztje szerint ez "rémisztő fejlemény" a korábban elterjedt szexturizmushoz képest, mert a pedofilok így "kényelmesen és viszonylag kockázatmentesen" tudják folytatni a gyermekek zaklatását, mi több, azt igényeikhez is szabhatják.

A fizetős videószolgáltatást alapvetően a Fülöp-szigetekről nyújtják. Az ország eleve kedvelt célpontja volt az ausztrál pedofiloknak, de a közös nyelv és az azonos időzóna még kedvezőbb körülményeket teremt a gyermekek ilyen kizsákmányolásához.

Perkins tájékoztatása szerint a közvetítés ára akár ötszáz dollárra is emelkedhetett a gyermekek korának és az elvárt szexuális aktusok fügvényében. A videócsatornák lebuktatását megnehezíti, hogy a bűnözők élnek a titkosított kommunikációs csatornák kínálta lehetőségekkel. És mivel ezek élő közvetítések, nem mentett és letöltött felvételek, a bizonyítás további nehézségekbe ütközik.

A Fülöp-szigeteki és az ausztrál hatóságok együttműködésének köszönhetően azonban Perkins bízik benne, hogy akár már a következő hetekben többeket őrizetbe vehetnek az ügyben. Egy esetben egy ausztrál pedofil lebuktatása után egy 12 éves lányt már sikerült megmenteni. Őt a saját anyja kényszerítette pornográfiára, a nőt is őrizetbe vették.

Ez, mármint hogy családtag kényszerítette pornóra a gyereket, tipikusnak számít. A legtöbb esetben családtagok vagy közeli ismerősök a kényszerítők. (Via The Guardian)