Köd előttünk

Ködös hajnal Budapesten 2019. december 9-én.Fotó: akiraly

Jó reggelt kívánok, Vas megyei és Győr környéki olvasóink ezekben a pillanatokban még fagypont alatti hőmérsékleteket tapasztalhatnak, az ország többi vidékén azonban jellemzően már most fagypont feletti a hőmérséklet, Zalában és a Somogyi dombságban helyenként már most 6-7 fokot mérnek.

Ez a fajta kettősség egész nap megmarad. Ha az országot Zalaegerszegtől Debrecenig kettéosztjuk egy képzeletbeli vonal mentén, attól északra kifejezetten télies napunk lesz 0-3 fok közti hőmérsékletekkel, attól félre viszont 9-11 fokot is elérhet a csúcshőmérséklet. Budapesten délelőtt még hideg, délután már enyhe lesz az idő.

A melegebb részeken csapadékos lesz az időjárás. A hidegeken pedig ködös, a meteorológia tartós köd miatt 11 megyére is citromsárga figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd veszélye miatt.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.