A szakemberek java még mindig külföldre vágyik

gazdaság
2019 december 10., 13:18

A magyar szakemberek 57 százaléka szerint még mindig érdemesebb külföldön munkát vállalni, mint Magyarországon, derült ki a Fix24.hu szakemberkereső portál országos felméréséből. Az MTI-nek küldött közleményük szerint azonban pozitív jel, hogy a válaszolók több mint 60 százaléka tapasztalt fejlődést a vállalkozásában vagy szakmájában, és ugyanennyien a közeljövőben is ezt várják, míg stagnálásra minden ötödik, visszaesésre viszont csupán 6 százalékuk számít.

A válaszolók 43 százaléka pedig úgy véli, hogy most már Magyarországon is tisztességesen meg lehet élni kétkezi munkából.

Azoknak, akik szakembereket foglalkoztatnának, még várniuk kell az igazán jó hírekre. A felmérésben válaszolók közül egyelőre csak minden tizedik tudna azonnal elkezdeni egy nagyobb munkát. 30 százalékuknál egy hónap a várakozási idő, 13 százalékukra pedig akár fél évig is várni kell.

Az átlagos mesterember egyébként maximum 2500 forintos nettó órabért kap, de 17 százalékuk 3000 forint felett keres, míg a szakmunkások közel fele 1500-2500 forintos nettó órabért kap.

(Via MTI)