Hat menekülő fagyott halálra a görög-török határvidéken

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Az iraki kurdisztánból menekülők az Evrosz folyó partján 2018 májusában.Fotó: Socrates Baltagiannis/dpa Picture-Alliance/AFP

Hat menekülő, négy nő és két férfi fagyott halálra az elmúlt napokban a görög-török határvidéken, közölte Pavlosz Pavlidisz görög igazságügyi orvosszakértő.

Törökországból ugyan jellemzően tengeri úton próbálnak átjutni a menekülők Görögországba, de azért akadnak, akik a szárazföldi útvonalat választják. Ez az Évrosz folyón át vezet Görögországba egy olyan vidéken, ahol ilyentájt éjjelente kemény fagyok vannak.

Ez lehetett a menekülők végzete is, akik a görög hatóságok szerint illegálisan próbálták átlépni a határt. (Via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!