Őrizetbe vették a drogellenes háború vezetőjét, mert kenőpénzt kapott a legnagyobb mexikói drogkartelltől

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Hétfőn Texasban őrizetbe vették Genaro García Lunát, a mexikói drogellenes háború vezetőjét, mert a gyanú szerint kenőpénzt fogadhatott el a Sinaola kartelltől. A pénzért cserébe a drogmaffia büntetlenül működhetett. 

Genaro García LunaFotó: TANIA CAMACHO CARRASCO/NOTIMEX

Luna korábban a közbiztonságért felelős miniszterként felügyelte a szövetségi rendőrség felállítását 2006-tól, hogy a hatóságok fegyveresen lépjenek fel a szervezett bűnözés ellen. Az amerikai ügyészség keddi közleménye szerint több millió dollárt fogadhatott el az El Chapo-féle kartelltől, hogy békén hagyja őket. Egy 2010-ben megjelent elemzés szerint a drogkereskedelem, szervezett bűnözés vagy fegyverrel való visszaélés miatt letartóztatottaknak csak 12 százaléka tartozott a Sinaola kartellhez. (Guardian)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!