Őrizetbe vették a drogellenes háború vezetőjét, mert kenőpénzt kapott a legnagyobb mexikói drogkartelltől

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hétfőn Texasban őrizetbe vették Genaro García Lunát, a mexikói drogellenes háború vezetőjét, mert a gyanú szerint kenőpénzt fogadhatott el a Sinaola kartelltől. A pénzért cserébe a drogmaffia büntetlenül működhetett. 

Genaro García LunaFotó: TANIA CAMACHO CARRASCO/NOTIMEX

Luna korábban a közbiztonságért felelős miniszterként felügyelte a szövetségi rendőrség felállítását 2006-tól, hogy a hatóságok fegyveresen lépjenek fel a szervezett bűnözés ellen. Az amerikai ügyészség keddi közleménye szerint több millió dollárt fogadhatott el az El Chapo-féle kartelltől, hogy békén hagyja őket. Egy 2010-ben megjelent elemzés szerint a drogkereskedelem, szervezett bűnözés vagy fegyverrel való visszaélés miatt letartóztatottaknak csak 12 százaléka tartozott a Sinaola kartellhez. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér