Ifjabb Donald Trump kezet rázott a mongol elnökkel, aztán kilőtt egy veszélyeztetett állatot

külföld
2019 december 12., 06:53

Amikor Donald Trump fia a nyár elején Mongóliába utazott, hogy találkozzon a közép-ázsiai ország elnökével, vadászni is maradt ideje. A ProPublica szerint sikerült is kilőnie egy példányt a ritka és veszélyeztetett argali juhok közül, amihez külön engedélyre van szükség. 

photo_camera Argali juhok Kínában Fotó: Ma Xiaowei/XINHUA

Az oknyomozó portál cikke szerint ezeket az engedélyeket homályos szabályok szerint osztják, többnyire pénz és kapcsolatok alapján, politikai érdekek mentén. Trump Jr. a vadászat után egy hónappal kapta meg az engedélyt, ami arra utal, hogy az amerikai elnök fiát különleges elbánásban részesítették. Mongóliai útjáról egyébként az Instagramon is beszámolt:

A ProPublica szerint ifjabb Trump éjszaka, lézeres puskával lőtte ki az állatot, és egy kísérője elmondása szerint külön kérte, hogy egy alumíniumlemezen szállítsák el a juhot, vigyázva a bundájára és a szarvára. Ezen kívül egy gímszarvast is sikerült elejtenie, amihez szintén engedélyre van szükség. 

Trump elnök korábban „horror show”-nak nevezte a nagyvadak elejtését, bár mindkét fia rendszeresen vadászik. Ahhoz, hogy valaki bevihesse az Egyesült Államokba egy veszélyeztetett állat trófeáját, bizonyítania kell, hogy az elejtése összességében hasznot hoz a faj számára. (The Guardian