Kiesett a Fradi az Európa Ligából

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.
Franck Boli, a Fradi csatára hanyatt vetődve próbál megjátszani egy labdát bolgár védők gyűrűjében.Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

1-1-es döntetlent ért el Bulgáriában, a razgradi Ludogorec otthonában Ferencváros labdarúgó csapata az Európa Liga csoportkörének utolsó fordulójában, ezzel a csoportban a harmadik helyen végzett, és kiesett a további közdelmekből. A H csoportot a spanyol Espanyol csapat nyerte, második lett a Ludogorec, harmadik a  Fradi, negyedik a CSZKA Moszkva.

A Ferencváros úgy utazott el Razgradba, hogy csak győzelemmel juthat tovább. Erre volt is esélye, mivel júliusban, a BL-selejtezők első körében idegenben és otthon legyőzte a bolgárokat. Az egyébként rendszeres EL-szereplő Ludogorec viszont már itt, a csoportmeccseken sokkal jobban játszott, és az Üllői úton nagyon, 3-0-ra verte meg a Fradit.

Most nem volt átütő a bolgárok játéka, de a Fradié sem, bár a magyar csapat bátran focizott idegenben. A hazaiak az első félidőben közepén megszerezték a vezetést, amit meg is őriztek szinte végig, szórványos Fradi-támadások mellett. Csak a hosszabbításban, a 95. percben tudott egyenlíteni az FTC, a hajrára becserélt Szihnyevics révén.