Vádat emeltek egy szobafestő ellen, aki megkéselte a kollégáját a karácsonyi buli után

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Fővárosi Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal 49 éves budapesti férfival szemben, aki még tavaly decemberben, egy rendezvény után késsel szúrta meg egy kollégáját. 

A vádirat szerint 2018. december 21-én egy csepeli szálló étkezőhelyiségében céges karácsonyi rendezvényt tartottak, ahol a résztvevők leittasodtak. Ehhez az ünneplő társasághoz csatlakozott a szállón lakó szobafestő is, aki két kollégájának – köztük a későbbi sértettnek - szexuális ajánlatot tett, feléjük szexuális tartalommal közeledett, azonban mindketten elutasították.

A buli után a társaság egyes tagjai – így a sértett és a vádlott is – egy szobában folytatták a szórakozást, amikor az elutasítottság miatti haragjában a vádlott meglökte a sértettet, majd a szinten lévő saját szobájába ment. De a sértett követni kezdte őt, hogy számon kérje, de a vádlott becsapta előtte az ajtót, mire a sértett abba belerúgott és szidni kezdte a vádlottat .

Erre a vádlott egy 20 centiméter pengehosszúságú kést vett magához és a szobából kilépve a folyosón két alkalommal a sértett mellkasa felé szúrt, melyek közül az elsőt a sértett hátralépve kivédte, de a második szúrás a mellkasába hatolt.

Az áldozat a szúrástól elesett és beverte a fejét, majd megpróbált elmenekülni,de a sérüléstől elgyengülve a lépcsőházban leült. Ekkor az épületből a vádlott már menekülni próbált, miközben elhaladt a folyosón ülő sértett mellett is és eközben a kezében lévő üvegből folyadékkal leöntötte.

A vérző áldozatot a többi kollégája találta meg, akik értesítették a mentőket és a rendőrséget, míg addig a segélyhívó útmutatásai alapján újraélesztették őt.  

A sértett életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

A Fővárosi Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az elkövetővel szemben a Fővárosi Törvényszéken, aki letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!