Hétből hat sebész mondott fel a Jahn Ferenc Kórházban

A budapesti Jahn Ferenc kórház hét* sebész szakorvosa közül hatan benyújtották a lemondásukat. Az Index értesülését a kórház vezetése sem cáfolta. Azt írták, hogy tárgyaltak, de a felajánlott díjemelést az érintettek nem fogadták el.

Több más, nagyobb fővárosi kórházhoz hasonló a Jahnban is extrém munkaterhelést jelent az ügyelet a folyamatosan áramló, akut esetek miatt, amik miatt az orvosok képtelenek elvégezni a normál betegeik operációit. 

A hat érintett a munka intenzitásához képest aránytalanul alacsonynak tartja az ügyeleti díjat. A helyzet viszont az, hogy a sebészeti osztályon csak szakorvosok lehetnek ügyeletvezetők, ha tényleg távoznak hatan, akkor nem tudnak többé ügyeletet szervezni, ennyi szakorvost viszont képtelenségnek tűnik hirtelen leigazolni.

*Pontosítás: egy kellemetlen elütés miatt a cikk eredeti változatában hét helyett két sebészt írtunk, elnézést.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér