A fideszes képviselő közbelépett, megszüntette a gendersemleges vécét a veszprémi Lovassy László Gimnázium

POLITIKA
2019 december 17., 17:22

A Veszpresszó írta meg, hogy konfliktus alakult ki a veszprémi Lovassy László Gimnáziumban amiatt, hogy az iskola vezetése az egyik tanulónak gendersemlegesként jelölt meg egy nem használt helyiséget.

A Veszpresszó úgy tudja, valaki szólt a fideszes országgyűlési képviselőnek, amire az igazgató utasítást kapott a fenntartótól, „hogy az érintett helyiségről vegyék le a gendersemlegességet jelző táblát”, ezt „konszenzusos megoldást keresve” meg is tették. A helyiséget ennek ellenére ugyanaz a diák használja.

Gendersemleges vécé Észak-Karolinában 2016. május 11-én.
photo_camera Gendersemleges vécé Észak-Karolinában 2016. május 11-én. Fotó: Sara D. Davis/Getty Images/AFP

Az üggyel kapcsolatban a Veszpresszó kérdéseket küldött Schultz Zoltánnak, a gimnázium igazgatójának, aki elmondta, hogy a „fiúk és lányok által egyaránt használható mellékhelyiséget nem kellett kialakítani, hiszen az mozgássérült WC-ként rendelkezésre állt”. „Az információim szerint érkezett jelzés a fenntartóhoz és az országgyűlési képviselőhöz is, de ezt nem tekintem feljelentésnek” – válaszolta kérdésre. „A mellékhelyiség nyitott, így a tanulók számára használható. Nem követem a használatát, azt mindenki döntésére bízom” – mondta a fennálló helyzetről. (Veszpresszó)