Felfüggesztett börtönt kért az ügyészség a férfi ellen, aki késsel fenyegette a volt barátnőjét, hogy megöli, ha nem megy vissza hozzá

bűnügy
2019 december 18., 10:01

A Miskolci Járási Ügyészség  súlyos testi sértés, magánlaksértés és zaklatás bűntette miatt vádat emelt egy negyvenéves férfi ellen, aki évek óta zaklatta a volt barátnőjét és annak új élettársát, közölte az ügyészség

A vád szerint a férfi hét évig élt élettársi kapcsolatban egy nővel, azonban kapcsolatuk 2017 szeptemberében megszakadt, és a nő egy másik férfival jött össze. De a férfi ezt a helyzetet nem tudta elfogadni, haragudott volt élettársára és a nő új párjára. Ezért 2017. november végén Miskolcon, annál élelmiszerboltnál, ahol a nő dolgozik, belekötött az új élettársába, majd  ököllel többször fejen ütötte, amitől a férfi a földre esett, és nyolc napon túl gyógyuló orrcsonttörés sérülést szenvedett.

Három nap múlva a vádlott elment a sértett nő miskolci lakására, és a reggeli órákban, amikor a nő a kiskorú gyermekével éppen távozni akart a lakásából, a résnyire nyitott ajtót vállával benyomta, majd bement a lakásba. A lakásban a nő új élettársát egy méteres faléccel ütötte fejen. Mindkét sértettnek menekülnie kellett a lakásból, és azonnali rendőri segítséget kértek. A bántalmazott férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el ez alkalommal.

A vádlott ezután egészen 2018 júniusig, több alkalommal telefonon zaklatta volt élettársát, azzal fenyegetőzött, hogy ha nem megy vissza hozzá, felgyújtja a házát, és mindkettőjükkel végez.

A vádlott 2019. február végén, Miskolcon, amikor volt élettársa egy buszra akart szállni, egy 15 centiméter pengéjű késsel a kezében ismét azzal fenyegette meg, hogy ha nem megy vissza hozzá, őt is és új élettársát is megöli. A nő ijedtében elszaladt a helyszínről, de a vádlott még egy ideig futva követte.

Az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.