Nyolcmilliárdos hitellel segíti ki az állam Tiborcz István ingatlancégét

POLITIKA
2019 december 18., 05:59

Egy december eleji hitelszerződés értelmében az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank 8,4 milliárd forint kölcsönt biztosít a miniszterelnök vejének közvetett tulajdonában álló Dorottya Investment Zrt.-nek, írja a 24.hu.

Tiborcz István és felesége, Orbán Ráhel
photo_camera Tiborcz István és felesége, Orbán Ráhel Fotó: botost/444.hu

Tiborcz István cége a lapnak elismerte, hogy hitelt kapnak az állami banktól. Azt írták: „A Dorottya Investment Zrt. 2019. december 2-án írt alá hitelszerződést az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-vel 8 424 048 398, azaz nyolcmilliárd-négyszázhuszonnégymillió-negyvennyolcezer-háromszázkilencvennyolc forint összegben. A hitelt a Dorottya Investment Zrt. a Budapest belvárosában folyamatban lévő komplex nagyberuházásának finanszírozására fordítja.

A lap emlékeztetett arra, hogy a Dorottya Investment Zrt. a Mahart-házból, valamint a Weber- és Münnich-házból álló tömböt, az úgynevezett Dorottya-házat alakítja át ötcsillagos luxusszállodává. Megjegyezték azt is, hogy a Dorottya Investment Zrt.-t az utóbbi években a részben Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Takarékbank hitelezte.