Nyolcmilliárdos hitellel segíti ki az állam Tiborcz István ingatlancégét

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy december eleji hitelszerződés értelmében az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank 8,4 milliárd forint kölcsönt biztosít a miniszterelnök vejének közvetett tulajdonában álló Dorottya Investment Zrt.-nek, írja a 24.hu.

Tiborcz István és felesége, Orbán RáhelFotó: botost/444.hu

Tiborcz István cége a lapnak elismerte, hogy hitelt kapnak az állami banktól. Azt írták: „A Dorottya Investment Zrt.  2019. december 2-án írt alá hitelszerződést az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-vel 8 424 048 398, azaz nyolcmilliárd-négyszázhuszonnégymillió-negyvennyolcezer-háromszázkilencvennyolc forint összegben. A hitelt a Dorottya Investment Zrt. a Budapest belvárosában folyamatban lévő komplex nagyberuházásának finanszírozására fordítja.

A lap emlékeztetett arra, hogy a Dorottya Investment Zrt. a Mahart-házból, valamint a Weber- és Münnich-házból álló tömböt, az úgynevezett Dorottya-házat alakítja át ötcsillagos luxusszállodává.  Megjegyezték azt is, hogy a Dorottya Investment Zrt.-t az utóbbi években a részben Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Takarékbank hitelezte.  

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!