A Blikk szerint öngyilkosságot kísérelt meg Portik Tamás a cellájában

bűnügy
2019 december 19., 06:41

A Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtással vádolt Portik Tamás a Blikk információi szerint két egymást követő napon is megpróbált végezni magával, első alkalommal az ereit próbálta felvágni, másodszor pedig az orvosi ellátáskor kapott varratokat tépte le a kezéről.

A férfi életét a fegyőrök mentették meg, akik észlelték, hogy baj van, és rátörték az ajtót. A kórházi ellátása után Portik a lap szerint egy egyszemélyes cellába került, ahol a nap 24 órájában kamerás megfigyelés alatt tartják. Az információkat Portik ügyvédje, Bolyai János sem cáfolta.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség augusztus végén jelentette be, hogy perújítási indítvánnyal fordult a Fővárosi Ítélőtáblához, mert szerintük Portik Tamás adott utasítást Jozef Rohácnak Fenyő János megölésére. Az akkori közleményük szerint azért terjesztették elő az indítványt „P. Tamás terhére”, mert „a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján megbízást adott a már jogerősen elítélt J. R.-nak Fenyő János kivégzésére”. Erről az indítványról akkor hosszabban is írtunk.