A 'ndrangheta 330 tagját tartóztatták le

A 'ndrangheta maffiaklán 330 tagját tartóztatták le egy összehangolt akcióban főleg Olaszországban, de Svájcban, Németországban és Bulgáriában is - jelentette be csütörtökön az olasz rendőrség.

A Calabria régióból származó 'ndranghetáról úgy tartják, hogy a világ legerősebb bűnszervezete, és az Európába irányuló kokaincsempészet vezetője - írta a dpa hírügynökség.

Egy korábbi rajtaütésen készült fényképFotó: ITALIAN POLICE/AFP

A letartóztatottak közül 260-at börtönbe zártak, 70-et pedig házi őrizetbe helyeztek. Bűnszervezethez tartozás, gyilkosság, zsarolás, üzérkedés, kábítószer-kereskedelem, pénzmosás, korrupció és csalás gyanújával indítottak ellenük eljárást.

Az olaszországi letartóztatások főleg Calabria Vibo Valentia nevű megyéjében történtek. A hatóságok felfedték a maffiózók kapcsolatait helyi vállalkozókkal, köztisztviselőkkel, politikusokkal és rendőrségi tisztségviselőkkel. Az olaszországi akcióban több mint 2500 rendőr vett részt, és 15 millió euró értékben foglaltak le vagyontárgyakat. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.