Buzizó fideszes nyugdíjasok rohanták meg a pécsi egyetem kommunikációs tanszékét

POLITIKA
2019 december 19., 16:33

A Pécsma szerdán arról írt, hogy Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő az Emberség Erejével Alapítvány (EEA) érzékenyítő programja miatt kiborult, ugyanis középiskolások szembesülhettek azzal a ténnyel, hogy léteznek azonos nemű párok és emberhez méltó életet szeretnének élni.

photo_camera Hoppál Péter vezényli a Magyar Állami Operaház Énekkarát a Kodály Zoltán halálának 50. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen az Operaházban 2017. március 6-án. Fotó: Máthé Zoltán/MTI

A Pécsma most azt írja, Polyák Gábor, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék tanszékvezetője ezután a Facebookon arról írt, hogy a fideszes média cikkei és posztjai után „fideszes nyugdíjasok” rohanták meg a kommunikációs tanszéket, és számon kérték a kollégáin, miért engedik be „ide a buzikat”. (Az EEA programja a Zsolnay-negyedben, a kommunikáció tanszék épületében zajlott.)

A tanszékvezető szerint „Hoppál Péter, bukott fideszes politikus, egyelőre országgyűlési képviselő nem mellesleg a PTE adjunktusa” a Facebookon „nem túl burkoltan azt javasolja, hogy az Emberség tagjait, mint a gyerekek megrontóit fojtsuk vízbe”. Azt kérdezi: „Az egyetem hogy tűrheti el, hogy egy oktatója, legyen bár történetesen országgyűlési képviselő, uszítson? Az egyetem miért fél attól, hogy a falai között az emberi jogokról beszélnek? Az a dolgunk, hogy most is elmondjuk a diákjainknak, hogy amit maguk körül látnak, az nem végleges, főleg nem normális, hogy kölcsönös tisztelet és megértés nélkül nincs társadalom. Én erről ne beszéljek, Hoppál meg bibliai idézetbe bújtatva, fideszkeresztényi módon gyűlölködhessen?”