Farkasházy Tivadar átadott egy lapátot Hadházy Ákosnak

politika
2019 december 19., 13:02
comments 97
photo_camera Grafika: Weisz Béla

A Hócipő az alábbi közleményt és képeket küldte el a sajtónak:

„Ma délben a Szent István parkban lévő Andrassew Iván emlékpadnál a Hócipő Az év közmunkása címet adományozta Hadházy Ákosnak. Számos tevékenysége közül csak kettőt kiemelve, idén társaival 700 ezer aláírást gyűjtött, hogy csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez, három éve megkezdett Korrupcióinfója pedig már a 100. résznél tart, főleg az uniós pénzek elherdálását és szétlopását derítve fel.

Para-Kovács Imre egy seprűt adott át neki, hogy takarítsa ki vele Augiász istállóját, megjegyezve, hogy Héraklész sosem kapta meg az érte ígért 10%-ot. Sütő Kálmán hajléktalan egy ásót, hogy minél több korrupciós ügyet ásson ki jövőre is. Farkasházy Tivadar egy lapátot, Hofi Géza dalát idézve, gondolj apádra, ha rákerülsz a lapátra. Mármint a miniszterelnök úr, hiszen az eredendő bűn az 1993-as székházeladásból lecsípett milliók voltak apja kőbányájának a beindítására. A független képviselő szekszárdi földije, Weisz Béla le is rajzolta neki, amint Hadházy átadja a lapátot Orbánnak.

Farkasházy hozzátette, e szerszámok átadásának két friss aktualitása: Mészáros Lőrinc tegnap jelentette ki, hogy sosem volt üzleti kapcsolata a miniszterelnökkel, s ismét lecsíptek ötmilliárdot a közmunkások éves keretéből a TEK részére, amely a 2014-es 340 milliárd helyett immáron csak 140 milliárd lesz jövőre, miközben a pesti kézilabdacsarnokra 160 milliárdos ajánlatokat beadó pályázók mindegyike egy hét alatt le tudta vinni 100 milliárdra az ajánlatát. Végül idézte Hadházy egyik mondatát, amely akár a Hócipő ars poeticája is lehetne: Keresni kell a lehetőségeket, hogy magát a vezért tegyük nevetségessé. Az átadás végén a képviselő megpróbálta elcipelni a szerszámokat.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt