Farkasházy Tivadar átadott egy lapátot Hadházy Ákosnak

politika
2019 december 19., 13:02
comments 94
photo_camera Grafika: Weisz Béla

A Hócipő az alábbi közleményt és képeket küldte el a sajtónak:

„Ma délben a Szent István parkban lévő Andrassew Iván emlékpadnál a Hócipő Az év közmunkása címet adományozta Hadházy Ákosnak. Számos tevékenysége közül csak kettőt kiemelve, idén társaival 700 ezer aláírást gyűjtött, hogy csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez, három éve megkezdett Korrupcióinfója pedig már a 100. résznél tart, főleg az uniós pénzek elherdálását és szétlopását derítve fel.

Para-Kovács Imre egy seprűt adott át neki, hogy takarítsa ki vele Augiász istállóját, megjegyezve, hogy Héraklész sosem kapta meg az érte ígért 10%-ot. Sütő Kálmán hajléktalan egy ásót, hogy minél több korrupciós ügyet ásson ki jövőre is. Farkasházy Tivadar egy lapátot, Hofi Géza dalát idézve, gondolj apádra, ha rákerülsz a lapátra. Mármint a miniszterelnök úr, hiszen az eredendő bűn az 1993-as székházeladásból lecsípett milliók voltak apja kőbányájának a beindítására. A független képviselő szekszárdi földije, Weisz Béla le is rajzolta neki, amint Hadházy átadja a lapátot Orbánnak.

Farkasházy hozzátette, e szerszámok átadásának két friss aktualitása: Mészáros Lőrinc tegnap jelentette ki, hogy sosem volt üzleti kapcsolata a miniszterelnökkel, s ismét lecsíptek ötmilliárdot a közmunkások éves keretéből a TEK részére, amely a 2014-es 340 milliárd helyett immáron csak 140 milliárd lesz jövőre, miközben a pesti kézilabdacsarnokra 160 milliárdos ajánlatokat beadó pályázók mindegyike egy hét alatt le tudta vinni 100 milliárdra az ajánlatát. Végül idézte Hadházy egyik mondatát, amely akár a Hócipő ars poeticája is lehetne: Keresni kell a lehetőségeket, hogy magát a vezért tegyük nevetségessé. Az átadás végén a képviselő megpróbálta elcipelni a szerszámokat.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.