A főváros megerősítette, hogy nem ad pénzt a Biodóm befejezésére, mert arra "az előző városvezetés sem ígért" forrásokat

Továbbra sem tudja, és nem is akarja előteremteni a főváros az állatkerti Biodóm befejezéséhez szükséges 20 milliárd forintot, reagálta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki kijelentéseire, hogy a kormány nem ad több pénzt, Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes. Az Inforádió beszámolója szerint Kiss hangsúlyozta, hogy 

semmi sem kötelezi a fővárost, hogy pénzt adjon a projektre, a beruházást kezdettől fogva az állam finanszírozta. 

Sosem volt arról szó, hogy abba a városnak akár egy fillért is bele kellene tennie. Hozzátette: 

a beruházásra az előző városvezetés sem ígért pénzt.

Kiss szerint a kormány végül segíteni fogja a létesítmény befejezését. Szerinte "precízen meg kell határozni, hogy még mennyi pénz kell az átadáshoz. A kormány által elkezdett projekt nem maradhat torzón, a szükséges forrásokat az állam biztosítani fogja ehhez."

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó