A kormány 300 milliót adott az új mezőkövesdi templom felépítésére

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányhatározat, amiben Orbán Viktor 300 milliós forrást biztosít a mezőkövesdi református templom és gyülekezeti centrum építésének befejezésére. 

A templom építéséről szóló, júniusi  beszámolójában a Boon megemlítette, hogy az egyházközség korábban Tállai András országgyűlési képviselő segítsége mellett 200 millió forintos támogatást kapott az Emberi Erőforrások Minisztériumától a templom megépítésére. 

Az új templom építését idén februárban kezdték meg. A bővítést azzal indokolták, hogy a mezőkövesdi református gyülekezet lélekszáma jelentősen megnövekedett az elmúlt évtizedekben, és több olyan rendezvény is volt, amikor a mostani 110 férőhelyes templomba nem fértek be a hívek. Ehhez Mezőkövesd  önkormányzata négy évvel ezelőtt ajándékozta a Gaál István úti telket a Mezőkövesdi Református Egyházközségnek.  Az új templom befogadóképessége mintegy 250 fő lesz, de a gyülekezeti házzal együtt, egy időben akár 300 főt is be tudnak fogadni.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!