Hózápor is lehet karácsonykor

Változékony, sokszor csapadékos idő várható a jövő héten. Helyenként karácsonykor hózápor is lehet.

Hétfő

Kezdetben sokfelé, majd egyre inkább csak a középső és keleti országrészben várható eső, helyenként nagy mennyiség hullhat. Sokfelé megerősödik, a Dunántúlon és a középső országrészben viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 4-9 fok lesz, napközben 5-10 fokig melegszik a levegő.

Kedd

A Dunától keletre fokozatosan megszűnik az eső, de nyugaton és északon estétől már záporok, néhol esetleg hózáporok előfordulhatnak. A szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A minimumhőmérséklet általában 3 és 6 fok között alakul, de a szélcsendes vidékeken kissé hidegebb lesz. A maximumhőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Az ország karácsonyfája az Országház elõtti Kossuth Lajos téren 2017. december 1-jénFotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Szerda

Karácsony első napján, szerda hajnalban, reggel még szórványosan, napközben már csak kevés helyen – főleg az északkeleti megyékben – lehet zápor, esetleg hózápor. Emellett több órára kisüt a nap, de megerősödik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és 5, a legmagasabb hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul.

Csütörtök

Karácsony második napján is többórás napsütés várható, csak kevés helyen lehet zápor, hózápor. Időnként még megerősödik a szél, majd délutántól gyorsan mérséklődik a szél. A leghidegebb órákban mínusz 3 és 3, napközben 4 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Péntek

Többfelé várható jellemzően kisebb csapadék; eső, havas eső és havazás is előfordulhat, utóbbi főként az ország északkeleti harmadán, felén. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és 2, a maximumhőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

Szombat, vasárnap

A több-kevesebb napsütés mellett, helyenként előfordulhat hózápor. A szél erős, helyenként viharos lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet szombaton mínusz 3 és 3, vasárnap mínusz 5 és 0 fok között alakul. A nappali maximumok szombaton 2-6, vasárnap 1-5 fok között alakulnak. (OMSZ/MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.