Január 1-től ingyenesek lesznek a meddőségkezelésben most is finanszírozott gyógyszerek, beavatkozások

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Január elsejétől ingyenessé válnak a meddőségkezelésben használt, jelenleg is finanszírozott gyógyszerek és meddőségi beavatkozások – közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Kossuth Rádióban.

Az államtitkár szerint a döntéstől azt várják, hogy a „vágyott” gyerekek megszülethessenek, és az érintett párok egységesen magas színvonalú kezelést kapjanak várakozás nélkül az egész országban.

Novák Katalin arról is beszélt, hogy a jövő év elejétől – a kormány támogatásának köszönhetően – nő két, 1-es típusú diabétesszel élőket segítő eszköz támogatása.

Az államtitkár azt mondta, most a legmodernebb ellátást például az inzulinpumpával és egy vércukrot mérő szenzor segítségével lehet garantálni. A kormány most az ezekhez való hozzáférést könnyítette meg: 2020. január 1-től a gyerekeknek és a nappali tagozatos tanulóknak 98 százalékos, a felnőtteknek 80 százalékos támogatással lehet hozzájutni az említett eszközökhöz.

A szenzort 6 hónapra kapják meg az érintettek, azután akkor újíthatják meg az alanyi jogú támogatást, ha a vizsgálatok során látszik, hogy használják az eszközt.

Azt is elmondta, hogy a jövőben az 1-es típusú diabétesszel élő gyerekeket nevelő szülők is igénybe vehetik a gyerekek otthongondozási díját és az ápolási díjat. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!