Karácsonyi filmbelezés, profiktól

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Fotó: Wikipedia

Hároméves cikk, de még mindig pont ugyanannyira aktuális, mint akkor volt: az Igazából szerelem című, 2003-as karácsonyi romkom mélységi, adatközpontú elemzése a FiveThirtyEight, eredetileg választási adatelemzésre alakult híroldaltól:

The Definitive Analysis Of ‘Love Actually,’ The Greatest Christmas Movie Of Our Time

(Persze a számokat nem ártana frissíteni, hahó!) Ki hány percet beszélt a másikkal, a szereplők teljes kapcsolati hálója, a színészek későbbi karrierjének kulcsszámai és a meg valamint a satöbbi.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.