Környezetvédők vettek meg egy állatkertet, és szabadon engedik a lakóit

ÁLLAT
2019 december 23., 14:14

Váratlan gyorsasággal, néhány nap alatt összegyűlt adományokból a pénz ahhoz, hogy civil szervezetek megvásároljanak egy franciaországi állatkertet és annak egzotikus lakóit, köztük nílusi vízilovakat, pingvineket, vöröspandákat visszaküldjék származási országukba, a vadonba.

Elefánt Pont-Scorffban 2012-ben
photo_camera Elefánt Pont-Scorffban 2012-ben Fotó: FRED TANNEAU/AFP

A hét környezet- és állatvédő szervezetet tömörítő Rewild kezdeményezés indított gyűjtést az interneten annak érdekében, hogy a bretagne-i Pont-Scorff állatkertjének 560, részben aggasztó körülmények között élő lakója visszanyerhesse szabadságát. A szervezők hétvégi közlése szerint 

22 ezer 200 magánszemély felajánlásából kevesebb mint egy hét alatt 650 ezer euró gyűlt össze 

a fogságban élő állatok kivásárlására. A cél gyors túlteljesítését nagyban elősegítette, hogy Marc Simoncini francia vállalkozó, a Meetic partnerkereső szolgáltatás alapítója egymaga 250 ezer eurót adományozott.

photo_camera Fotó: FRED TANNEAU/AFP

Az állatvédők eredetileg májusig tervezték összegyűjteni a projekt megvalósításához minimálisan szükséges 600 ezer eurót (több mint 200 millió forintot). A gyors siker ellenére a gyűjtést nem állítják le, hogy maradjon pénz az adásvétel után szükséges teendőkre is. A Rewild december 16-án írt alá 600 ezer eurós előszerződést az állatkert megvásárlásáról. A felszámolandó intézmény helyén rehabilitációs központot hoznak létre csempészektől elkobzott védett állatok számára. (MTI)

Kiemelt videóink