Arcon csapott egy ellenzéki képviselőt a boszniai Szerb Köztársaság belügyminisztere

Az ellenzéki képviselők a belügyminiszter lemondását követelik a boszniai Szerb Köztársaságban, miután Dragan Lukac hétfőn arcon csapott egy képviselőt, miközben Bosznia és a NATO kapcsolatáról vitáztak a parlamentben. 

Miközben Dragan Lukac belügyminiszter beszélt, az ellenzéki Drasko Stanivukovic félbeszakította, mire a miniszter papírokat vágott hozzá, majd arcon csapta. Tiltakozásul az ellenzéki képviselők elhagyták az üléstermet.  

Az incidens után Stanivukovic azt mondta, hogy beperli a minisztert. Azt mondta, hogy az ember, aki a rendőrséget vezeti megfenyegette, hogy úgy végzi, mint egy törött NATO-zászló a padlón. Csütörtökre pedig tüntetést szervez Lukac ellen Banja Lukába. Lukac azt állította, hogy önvédelemből ütötte meg a képviselőt, mert fenyegetően közeledett. (BalkanInsight)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér