"Boldog karácsonyt" - kiabálta a fehér szakállú bankrabló, miután szétszórta a lopott pénzt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
David Wayne Oliver, a fehér szakállú bankrablóFotó: Colorado Springs Police - közkincs

Szenteste előtt egy nappal, hétfőn ebédidőben egy idős, fehér szakállú férfi kirabolta az Academy Bankot a coloradói Colorado Springsben. A kedélyes bankrabló ezután az utcán a levegőbe dobta a lopott pénzt, majd minden járókelőnek szívből jövően boldog karácsonyt kívánt, írja a BBC.

"Kirabolta a bankot, kijött, majd az összes pénzt szétszórta" - összegezte a történteket Dion Pascale, az eset szemtanúja a helyi 11 News tévécsatornának. "Elkezdte szórni a pénzt a zsákból, majd közölte, hogy boldog karácsonyt!" - mesélte.

A szemtanúk szerint torzonborz gyanúsított ezután átsétált a közeli Starbuckshoz, leült a párkányára, és ott várta meg, hogy őrizetbe vegyék.

A karácsonyi hangulatra jellemző, hogy a járókelők összegyűjtötték a szétszórt pénzt, és visszavitték a bankba.

A rendőrség később a 65 éves David Wayne Oliverként azonosította az elkövetőt, akinek a Mikulással szemben nem voltak kis segítői.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér