Eh, de fagyos, ködös reggelre ébredtünk!

Jó reggelt kívánok, van, ahol fagy. Nem erről volt szó, úgy volt, hogy kifejezetten enyhe időnk lesz karácsonykor, erre ma ködre, helyenként szemerkélő ónos esőre ébredhettünk.

Magyarország várható időjárása karácsony első napjának délutánján.Grafika: OMSZ

Kétségbeesni azért nincs miért, délelőtt már mindenhol fagypont felett lesz a hőmérséklet, a Dunántúlon meg kifejezetten enyhe, napos, 5-7 fokos időre számíthatunk. Délutánra ezeken a részeken már tíz fok körüli hőmérséklet várható, míg az ország keleti felén eddigre 6-8 fokig melegedhet, és már ott is szórványosan kisüthet a nap.

Péntekig nagyjából ugyanilyen időnk lesz, aztán a hétvégén kisebb lehűlés jön, vasárnapra virradóra kemény fagyok is lehetnek, napközben meg jó, ha négy fok lesz, de aztán szilveszterre megint felmelegszik kicsit.

Más: kis lépés ez az életemben, az emberiségében pedig egyenesen eltörpül, de ma reggel, a Parlament előtt elhaladva mérföldkőhöz érkeztem:

Boldok karácsonyt!

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.