Elhunyt a Jóbarátok főcímdalának a szerzője

GYÁSZ
2019 december 25., 13:13

72 éves korában elhunyt Allee Willis, a Grammy-díjas dalszerző, az Earth, WInd & Fire több nagy slágerének írója, akinek a leghíresebb dala valószínűleg a Jóbarátok főcímdala volt, amit az azt előadó Rembrandts zenekarral közösen jegyzett.

Az "I'll Be There for You" minden idők egyik legismertebb főcímdala.

link Forrás

Willis Detroitban született és nevelkedett, gyerekkorában hetente ellátogatott a város legendás lemezstídiójába, a Motownba. "A falakon át is hallani lehetett, így lettem dalszerző" - mesélte tavaly, a dalszerző hírességek csarnokába történt beiktatásakor a New York Timesnak. "Mindenhol dallamokat hallok. Ha most holtan esne össze előttem, a teste csattanásából is tudnék zenét írni" - mondta akkor a lap riporterének.

Ehhez képest végül újságírást tanult a Wisconsini Egyetemen, de aztán 1969-ben New Yorkba költözvén a Columbia és az Epic Records lemezkiadók copywritereként helyezkedett el. Dalszerzői karrierje 1972-ben indult. Olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Pet Shop Boys "What Have I Done to Deserve This?" című száma, vagy a September és a Boogie Wonderland az EW&F-től. Slágerei világszerte hatvanmilliónál is több példányban keltek el. Két Grammyt is nyert, az egyiket a Beverly Hills-i zsaru zenéjéért.

Halálát szívleállás okozta. (Via BBC)