Elvitte a farkas egy belga család kenguruját

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Tekintettel arra, hogy a farkasok és a kenguruk a természetben nem nagyon találkozhatnak, valószínűleg világtörténelmi fejlemény, hogy a minap Belgiumban egy farkas kengurut zsákmányolt. A két állat közül a farkas élt szabadon, a kengurut egy belga család tartotta házi kedvencként az ország észak-keleti részén, Balen városában.

Jan Loos farkasszakértő szerint, akit a család riasztott, és aki azonosította a nyomok alapján az elkövetőt, úgy véli, hogy a kenguru aligha élhette túl a támadást. "Valószínűleg halott", mármint el lett fogyasztva, vélekedett.

A hír bizonyos szempontból örömteli. A farkasokat a huszadik századra gyakorlatilag sikerült kipusztítanunk Európa erdőségeiből, de az elmúlt években növekedésnek indult az állomány, Belgiumban 2018-ban látták száz év óta az első vadon élő példányt.

Kis számuknak köszönhetően Loos nem csupán azt tudta megállapítani, hogy egy farkas ejthette zsákmányul a kengurut, hanem azt is, hogy melyik lehetett az. Szerinte minden bizonnyal az August névre keresztelt farkas lehetett, amit nem sokkal az eset után a német határ közelében láttak, és amely a megfigyelések szerint ezen a környéken szokott portyázni. "Találtam farkaslábnyomokat, így az elég biztos, hogy farkas volt, de az nem száz százalék, hogy melyik" - mondta.

Loos szerint a farkasok amúgy jellemzően vaddisznóra és őzre vadásznak, de a kenguru mérete alapján ideális zsákmányállat nekik.

Az elhurcolt kenguru maradványait eddig nem találták meg. (Via BBC)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér