Elvitte a farkas egy belga család kenguruját

Tekintettel arra, hogy a farkasok és a kenguruk a természetben nem nagyon találkozhatnak, valószínűleg világtörténelmi fejlemény, hogy a minap Belgiumban egy farkas kengurut zsákmányolt. A két állat közül a farkas élt szabadon, a kengurut egy belga család tartotta házi kedvencként az ország észak-keleti részén, Balen városában.

Jan Loos farkasszakértő szerint, akit a család riasztott, és aki azonosította a nyomok alapján az elkövetőt, úgy véli, hogy a kenguru aligha élhette túl a támadást. "Valószínűleg halott", mármint el lett fogyasztva, vélekedett.

A hír bizonyos szempontból örömteli. A farkasokat a huszadik századra gyakorlatilag sikerült kipusztítanunk Európa erdőségeiből, de az elmúlt években növekedésnek indult az állomány, Belgiumban 2018-ban látták száz év óta az első vadon élő példányt.

Kis számuknak köszönhetően Loos nem csupán azt tudta megállapítani, hogy egy farkas ejthette zsákmányul a kengurut, hanem azt is, hogy melyik lehetett az. Szerinte minden bizonnyal az August névre keresztelt farkas lehetett, amit nem sokkal az eset után a német határ közelében láttak, és amely a megfigyelések szerint ezen a környéken szokott portyázni. "Találtam farkaslábnyomokat, így az elég biztos, hogy farkas volt, de az nem száz százalék, hogy melyik" - mondta.

Loos szerint a farkasok amúgy jellemzően vaddisznóra és őzre vadásznak, de a kenguru mérete alapján ideális zsákmányállat nekik.

Az elhurcolt kenguru maradványait eddig nem találták meg. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér