Sebastian Kurz bízik benne, hogy így három hónappal a választás után hamarosan megalakulhat az osztrák kormány

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Sebastian Kurz volt és leendő osztrák kancellár az Európai Néppárt zágrábi kongresszusán 2019. november 21-én.Fotó: DAMIR SENCAR/AFP

Ausztriában ugyan már szeptember 29-én megtartottak a Heinz-Christian Strache és a Szabadságpárt botránya miatt szükségessé vált előrehozott választást, de kormányt azóta se sikerült alakítani. Sebastian Kurznak így az osztrák köztelevízió hagyományos karácsonyi adománygyűjtő műsorában aktuálpolitikai kérdésekkel kellett foglalkoznia, mert a műsorvezető rákérdezett, hogy mikor is lesz újra kormánya az országnak.

Kurz erre azt felelte, hogy örül annak, hogy az ünnepek alatt kipihenheti magát, így majd újult erővel folytathatja december 27-én a koalíciós egyeztetéseket a Zöldekkel, akikkel amúgy december 23-án éjfélig tárgyaltak.

Kurz jellemzése szerint 2019 "nem volt egyszerű", majd elmesélte, hogy még karácsonykor se kapcsolja ki a mobiltelefonját. Nem úgy leendő koalíciós partnere, a Zöldek listavezetője, Werner Kogler, aki azt mondta, hogy kikapcsolja, mert ilyenkor a családtagjainak szentel nagyobb figyelmet, és aludni is szeretne. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér