Szenteste fulladt vízbe egy vakációzó család három tagja Spanyolországban

külföld
2019 december 25., 14:22

Egy család három tagja vesztette életét szenteste a spanyolországi Costa del Sol egyik szállodájában, a Club la Costa Worldben. A jelentések szerint egy kilencéves brit kislány kezdett fuldokolni a medencében, mire az apja és a bátyja is utánaugrott, de ők is megfulladtak.

A spanyolországi szálloda, ahol a tragédia történt.
photo_camera A spanyolországi szálloda, ahol a tragédia történt. Fotó: Google Street View

A szállodát tulajdonló CLC World Resorts közleménye szerint életüket az elsősegélyt nyújtók és a mentősök se tudták megmenteni.

Egy helyi újságíró, Fernando Torres beszámolója szerint megrázó volt az egész. "A szálloda dolgozói hallották a sikítást, és azonnal újraélesztéssel próbálkoztak, de nem tudtak segíteni. Aztán a mentőorvosok is még vagy 30-35 percig próbálkoztak, de nem sikerült újraéleszteni őket" - mesélte a BBC-nek.

A CLC World közleményében "szívből jövő részvétét" fejezte ki az érintett családnak. "A menedzsment mindenben segíti a hatóságok munkáját a halálesetek feltárását célzó nyomozásukban" - írták, egyben köszönetet mondtak a szálloda elsősegélynyújtó csapatának és a mentősöknek, illetve minden dolgozójuknak, akik segítenek a családnak "ebben a nehéz időben".

A brit külügyminisztérium a BBC megkeresésére csak annyit közölt, hogy "segítséget nyújtunk egy brit nőnek egy spanyolországi incidenst követően". (Via BBC)