Felborult egy hajó a törökországi Van-tavon, 7 ember meghalt, több mint 60 kórházba került

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

7 ember meghalt, több mint 60 pedig kórházba került, miután felborult a hajójuk a kelet-törökországi Van-tavon csütörtökre virradóra.

A hajó Bitlis tartomány Adicelvaz nevű városa mellett süllyedt el, tartományi hivatalos források szerint a fedélzeten pakisztáni, bangladesi és afganisztáni állampolgárok voltak. Több túlélőt még kórházban ápolnak, másokat pedig ideiglenes szállásokon helyeztek el. Az ügyben a hatóságok vizsgálatot indítottak.

A török területen fekvő, Iránhoz közeli Van-tó és térsége az Európába igyekvők egyik fontos útvonala, de az emberek többsége inkább szárazföldön igyekszik Törökország nyugati részébe jutni. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér