Itt a szilveszter slágere, az Orbán-petárda

Meghökkentő lépésre szánta el magát a kelet-közép-európai pirotechnikai piac egyik versenyzpje, amikor 2019-ben úgy döntött, Orbán Viktor arcképével és a magyar határkerítés képével illusztrált tűzijátékot kezd árusítani.

Fotó: Pyroweb.sk

Az Ochranca (ejtsd: okrancsa) nevű termék a pyroweb.sk oldalán érhető el, jelentése "védelmező, gyám". A termék figurája egyértelműen Orbán Viktorról lett mintázva, bár jó pár évvel korábbi állapotot ábrázol, azóta a magyar Ocrancha egy kicsit gömbölydedebb formát hoz, mint a képen látható, kézigránátokkal is felszerelt alak.

A tűzijáték egyébként a leírás szerint multi-effektekkel bír, és talán azért kapott magyaros utalást, mert pirosban, fehérben és zöldben pompázik, ha felrobban. A termékről videó is készült, így néz ki Ocrancha működés közben:

A tüzijáték 65 euróba, azaz kb. 21 ezer forintba kerül.

(Via Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.