Netanjahu marad a Likud miniszterelnök-jelöltje

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök már csütörtök éjfél után beharangozta előválasztási győzelmét, miszerint ő marad a Likud párt vezetője.

A kormányfő az exit poll eredményei alapján tudatta a Twitteren „hatalmas győzelmét”. A helyi média értesülései szerint a szavazatok 71 százalékát kaphatja, míg ellenfele, Gideon Szaár korábbi oktatási és belügyminiszter 28 százalékra számíthat. Hivatalos eredmény leghamarabb péntek reggel várható.

A csütörtöki előválasztáson a Likud 116 ezer szavazásra jogosult tagja voksolhatott százhat választási helyiségben, és döntött arról, hogy Benjámin Netanjahu miniszterelnök vezesse továbbra is a pártot a március 2-ára kiírt választásokra, vagy Gideon Szaár.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót