Szépkorúak kérték: a Milan a 38 éves Ibrahimovicot igazolta le megmentőnek

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Fotó: MARK RALSTON/AFP

Pár éve még elképzelhetetlennek tűnt az, ami péntek délután megtörtént: a hagyományosan a világ szűkebb focielitjébe tartozó AC Milan egy 38 éves veteránt igazolt le a szezonja megmentésére. Igaz, hogy ez a veterán maga Zlatan Ibrahimovic, az Ajax, a Juventus az Inter, a Barcelona, a PSG és a MIlan egykori világsztár középcsatára. Aki viszont annyira túl van már a csúcson, hogy az elmúlt két évben a magyarnál alig erősebb amerikai bajnokságban vezetett le. 

De a Milan akkora bajban van, hogy még az öreg Ibra is jelent nekik valamit. Az egykor az elegáns támadófocijáról híres csapat 17 forduló után 21 ponttal csak 11. az olasz bajnokságban, de ami talán még ennél is sokkolóbb, ennyi kör alatt mindössze 16 gólt lőttek, vagyis meccsenként átlagban nem egészen egyet, cserébe nyolccal többet kaptak. Összehasonlításképp: a tökutolsó Genoa eggyel többet lőtt náluk és ugyanúgy kétszer tudott eddig otthon nyerni.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!