300 milliárd forintnyi kokaint foglaltak le egy montevideói kikötőben

Kábítószerfogási rekord született Uruguay történetében: 44 mázsa kokain akadt fenn a vámőrség ellenőrzésén, a drog értéke 1 milliárd dollárra (csaknem 300 milliárd forintra) tehető - közölte a hatóság pénteken. 

A kábítószerre az ország fővárosa, Montevideo kikötőjében bukkant a vámőrség, liszteszsákokban volt három konténerbe rejtve. 

Fotó: HO/AFP

A szállítmány úti céljaként az afrikai Lomé, Togo fővárosa szerepelt a papírokon. Eredete nem ismert, de az igen, hol csomagolták: egy farmon, ahol házkutatást tartottak, szintén lefoglaltak némi kábítószert, és letartóztatták a tulajdonost és a fiát. 

Novemberben is remek fogása volt a montevideói vámosoknak: akkor 30 mázsa kokaint foglaltak le. Uruguay egyre nagyobb szerepet játszik a dél-amerikai kokain Afrikába és Európába csempészében, a hatóságok ezekkel a nagyszabású akciókkal azt is igyekeznek demonstrálni, hogy komolyan veszik a problémát. (BBC, MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér