Alig emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet hétvégén

Szombaton változóan felhős lesz az ég, de pár órára mindenütt kisüt majd a nap, a legtöbb napsütés a Duna vonala mentén valószínű az OMSZ jóslata szerint. Helyenként - nagyobb eséllyel a keleti megyékben - fordulhat elő hózápor. Az északnyugati szél egyre nagyobb területen megerősödik, a Dunántúlon és a Bodrogközben időnként viharossá is fokozódik. 

  • A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul. Késő estére -2, +3 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap már országszerte fagyos reggelre és hideg nappalra készülhetünk, ha hiszünk Időképnek. A hegyekben, a fagyzugos tájakon hajnalra -5 fok alá csökken a hőmérséklet. Napközben sok napsütés ígérkezik, számottevő csapadék nem várható. Élénk, erős lesz az északias szél. 

  • Délután 0-4 fok között alakul a hőmérséklet.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.