Levelet írna tanárának és osztálytársainak a késelésért letartóztatott győri fiú

bűnügy
2019 december 29., 18:25

Egyelőre nem vizsgálta meg igazságügyi orvosszakértő azt a 17 éves győri diákot, aki december elején az iskolában késsel szúrta meg a tanárnőjét, számolt be az ATV, pedig az ügyész soron kívüli vizsgálatot kért. Ennek célja, hogy felmérjék a fiú egészségügyi állapotát, a családi körülményeit és az élettörténetét. Ha megkérdőjeleződne a fiú beszámíthatósága, 30 napra az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe kerülne.

A csatornának nyilatkozott a fiú ügyvédje is, aki elmondta, hogy a korábbi mellett újabb minősítő körülményt róttak a fiú terhére közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett cselekmény miatt. Az ügyvéd elmondása szerint ez súlyosbító körülmény lehet a büntetés kiszabása során. 

Egy 2019-es győri késelés tárgyi bizonyítéka
photo_camera Illusztráció: police.hu

Ezen kívül elmondta azt is, hogy a fiú szeretett volna találkozni osztálytársaival és tanárával, de mivel erre nincs lehetősége, most levelet írna nekik. Az ügyvéd szerint a fiú nagyon magába fordult, nehéz vele kommunikálni, csendesen néz maga elé, és egyszavas válaszokat ad. A tanár a késelés után kórházba került, itt látogatta meg a fiú édesapja

A késesés a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai szakgimnáziumban történt: a diák, miután hármast kapott, hátba szúrta tanárát. Egyik osztálytársa azt mondta, a fiú azért szúrt, mert szerinte a tanárnőnek nem jók a tanítási módszerei. 

December 7-én a bíróság elrendelte a fiú letartóztatását, mert „fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás nehezítésének veszélye, a tanúk befolyásolásának lehetősége”. Azóta egyszemélyes cellában van, egész nap kamerák figyelik