Repülőjegyekkel foglalkozó cég kapott EU-s támogatást, hogy Felcsúton üzemeltessen fényterápiás gyógyágyat

"Vidám kis történetet" osztott meg Hadházy Ákos Facebook-oldalán, amiben, ahogy írja:

"minden benne van a 2010-es évek Magyarországából: EU-s pénzek eltalicskázása, kamuprojekt kamuországban és persze a felcsúti fociálom (még véletlenül sem álomfoci)."

A hivatalos adatbázisban böngészte a független országgyűlési képviselő, hogy Felcsúton kik és mire kaptak EU-s támogatásokat, mikor belefutott abba, hogy

  • "a repülőjegyek értékesítésével és autóbérléssel foglalkozó TENSI AVIATION KFT. 8,75 millió forintot kapott az „Egyedi hatásmechanizmusra épülő Sensolite polarizált fényterápiás gyógyágy beszerzése” című projektre."
  • A pályázat kódja szerint a támogatáshoz a gazdaságfejlesztésre és innovációra szánt forrást használták fel, ami "elvileg a kis- és középvállalkozások versenyképességének javítását szolgálja."
  • De az adott projektnél az állt, hogy a "felcsúti sportélet fejlesztésére" szánják az eszközt. 

A Tensi Aviation honlapján is ott a projekt leírása, amiben többek közt az áll, hogy "a polarizált fényterápiás fényágy nagy hatásfokkal rendelkező gyógyászati segédeszköz, mely rendkívül hatékony.

 A polarizált fényterápiás fényágy hatékony sportolók különböző törés, izom-, részleges vagy teljes szalagszakadása esetén, egyéb sérülés és az azok miatt kialakult bevérzések kezelésében. A sérülések, valamint a műtéti hegek gyógyulása rendszeres polarizált fényterápiás ágy használat esetén 25-50%-kal gyorsabban gyógyulhat, regenerálódhat. A készülék fokozottan hatékony kisebb sérülések, ficamok, rándulások, felületi sérülések esetében. A beszerzésre kerülő Sensolite polarizált fényterápiás gyógyágyat Felcsúton tervezi üzemeltetni a cég, ezzel is hozzájárulva a sportélet fejlesztéséhez."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér