Schmidt Mária: A klímasemlegesség azt jelenti, hogy betiltják az időjárást?

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az európai baloldali elit "ottmaradt ideológia nélkül, és erre használja most ezt a klímát, ezt a klímavészhelyzetet, klímakatasztrófát," mondta Schmidt Mária a HírTV vasárnap esti műsorában. A XXI. Század Intézet és a Terrorháza vezetője hozzátette:

"nem tudom, hogy mi az, hogy klímaváltozás. Hát, minden változik a világban. Pont a klímának kéne állandónak lenni? Még a szavakat sem értem, amit beszélnek."

"Nem értem, hogy mi az, hogy klímasemlegesnek kéne lenni. Ez azt jelenti, hogy betiltják az időjárást?"

- mondta. Schmidt szerint a közös uniós környezetvédelmi akcióterv semmire sem jó, hiszen a legnagyobb kibocsátókra, Indiára, Kínára, nincsen semmilyen hatással. Szerinte az Európai Unió azt fogja kikísérletezni, hogy hogyan tudja magát tönkretenni. 

"Azt látom, hogy a politikai elit Brüsszelben, és egyébként a nyugati országokban tehetetlen ezzel a hullámmal szemben. Megpróbál ráülni, lépést tartani, de nem találja a receptet ezzel szemben,"

zárta a témát. Schmidt Mária kijelentésére rímel Orbán Viktor október 21-i parlamenti válasza, amit azzal kezdett, hogy

"aki szerint a klímaváltozás egy kommunista trükk, az nem normális."

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!