Schmidt Mária: A klímasemlegesség azt jelenti, hogy betiltják az időjárást?

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az európai baloldali elit "ottmaradt ideológia nélkül, és erre használja most ezt a klímát, ezt a klímavészhelyzetet, klímakatasztrófát," mondta Schmidt Mária a HírTV vasárnap esti műsorában. A XXI. Század Intézet és a Terrorháza vezetője hozzátette:

"nem tudom, hogy mi az, hogy klímaváltozás. Hát, minden változik a világban. Pont a klímának kéne állandónak lenni? Még a szavakat sem értem, amit beszélnek."

"Nem értem, hogy mi az, hogy klímasemlegesnek kéne lenni. Ez azt jelenti, hogy betiltják az időjárást?"

- mondta. Schmidt szerint a közös uniós környezetvédelmi akcióterv semmire sem jó, hiszen a legnagyobb kibocsátókra, Indiára, Kínára, nincsen semmilyen hatással. Szerinte az Európai Unió azt fogja kikísérletezni, hogy hogyan tudja magát tönkretenni. 

"Azt látom, hogy a politikai elit Brüsszelben, és egyébként a nyugati országokban tehetetlen ezzel a hullámmal szemben. Megpróbál ráülni, lépést tartani, de nem találja a receptet ezzel szemben,"

zárta a témát. Schmidt Mária kijelentésére rímel Orbán Viktor október 21-i parlamenti válasza, amit azzal kezdett, hogy

"aki szerint a klímaváltozás egy kommunista trükk, az nem normális."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér