K. Dániel beismerte, hogy ő ölte meg a kisgyerekeivel egyedül élő anyát Kőbányán

bűnügy
2020 január 01., 15:14

Kihallgatása során beismerő vallomást tett a kőbányai gyilkosság feltételezett elkövetője, közölte a rendőrség szerdán.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a férfi hétfőn 17 óra 50 perc körül Kőbányán, a Harmat utcában, egy társasházi lakásban bántalmazott egy nőt, akit később a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállítottak, de a szakszerű ellátás ellenére meghalt.

Az esetet követően a BRFK életvédelmi osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást és a nyomozók megkezdték az elkövető felkutatását. A nyomozók rövid időn belül azonosították az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható 22 éves budapesti K. Dánielt, aki ellen elfogatóparancsot bocsátottak ki. 24 órán belül a XVII. kerületben elfogták a férfit.

Csécsi Soma, a BRFK szóvivője szerdán arról beszélt, hogy az áldozat és az elkövető között sem szeretői, sem egyéb kapcsolat nem volt, leszámítva azt, hogy egy lépcsőházban laktak, tehát szomszédok voltak. Hozzátette, hogy az elkövető cselekményét egy bozótvágó késsel, egy machetével követte el, amelyet a rendőrség megtalált és lefoglalt. A lehetséges indítékról annyit mondott, hogy a támadás minden előzmény nélküli volt, azonban a nyomozás vizsgálja a lehetséges indítékot.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának nyomozói K. Dánielt emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. (MTI/HírTV)