Ellenséges kartellek tagjai között rendeztek barátságos futballmeccset a börtönben, 16-an haltak meg

Fotó: MICHAELL REYES/AFP

Barátságos futballmeccset rendeztek egy mexikói börtönben Zacatecas államban szilveszterkor. A meccset a Del Golfo és a Los Zetas kartell tagjai játszottak, akik egyébként háborúban állnak egymással. 

A mérkőzésre a rabok hívhattak családtagokat is, gyerekek is voltak a lelátón. Közben viszont a sípcsontvédők alá késeket és kézifegyvereket rejtettek, majd kitört a balhé.

16-an haltak meg a két és fél órán át tartó mészárlásban és verekedésben.

Hogy mindez hogyan történhetett meg? Ennek kiderítésére nyomozás indult. (Nemzeti Sport)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.