Kemény cidrire ébredtünk

Van egy jó hírem: alig kell folyatni a csapot, hogy kellemesen hideg vizet ihassunk. Nem csodálom, pillanatnyilag az egész országban fagy, Budapesten például mínusz 3 fok van. És úgy is érezni: a leparkolt autók szélvédőjét, de még az aszfaltot is dér borítja, és aki nem húz kesztyűt, az bánni fogja.

Magyarország várható időjárása 2020. január 3-ánGrafika: OMSZ

A mai helyzeten mit sem javít a köd, ami az előrejelzés szerint az ország középső harmadát köd borítja, de az ország túlnyomó részén borult, párás lesz az idő, ami hidegben különösen kellemetlen. Ennek hatására az ország keleti felében még délelőtt is fagypont alatt marad a hőmérséklet, de még a napsütötte nyugati végeken is jó, ha nulla fokig melegszik majd.

Délutánra azokon a tájakon akár 4-6 fok is lehet, az ország nagyobbik részén azonban marad a fagy, a köd és a ború.

Biztatnám önöket, hogy jobb lesz, de nem. Szombaton a hőmérséklet hasonlóan alakul majd, de a ködöt és a párát ónos eső és havazás váltja. Vasárnaptól már több napsütésre számíthatunk, de melegebbre nem. A jövő hét elején kemény éjszakai fagyokat és fagypont közeli nappalokat jósol a meteorológia.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.