Meghalt a párizsi késes merénylet egyik sérültje

Párizs déli külvárosa, Villejuif egyik parkjában pénteken délután egy férfi késsel támadt a járókelőkre. Eddig négy sebesültről, köztük egy súlyos sérültről lehette tudni. A Le Figaro információja szerint a lélegeztetőgépen tartott áldozat pár perccel ezelőtt meghalt. 

Egyelőre sem az elkövetőről, sem a motivációjáról nem tudni, csak az biztos, hogy a rendőrség különleges egysége nem sokkal a támadás után tűzharcban megölte. 

A Le Figaro szerint a férfi a késelések után gyalog menekült el a parkból, ahonnan egy közeli szupermarket parkolójáig jutott. Az őt üldöző rendőrök itt lőtték le. Azt továbbra sem tudni, hogy viselt-e bombamellényt.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.