Jogerős: ma Magyaroszágon 480 ezer forintért akaszthatod fel a kutyádat

Képünk csak illusztráció, az itt látható Süsü kutyát Rényi kolléga selyempárnán hordozza.

Tárgyalás mellőzésével ítélte el a Hajdúböszörményi Járásbíróság azt a helyi, ráadásul állatgondozóként dolgozó férfit, aki tavaly szeptemberben felakasztotta a kutyáját egy fára. A fekete keverék kutyát egy, a nyakörvéhez kötött kábellel húzta fel egy faágra, majd nagyjából öt percig kínozta így. A brutális esetnek két szemtanúja is volt, akik próbálták meggyőzni a fickót, hogy könyörüljön meg az állaton. A férfi először nemet mondott, aztán szerencsére meggondolta magát és a az egyik szemtanú segítségével leoldozta a fulladozó kutyát. 

A bíróság kimondta, hogy a közbelépés nélkül az állat megfulladt volna, a vádlott pedig indokolatlan fájdalmat és szenvedést okozott neki.

A bíróság végül állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek és 480 ezer forint pénzbüntetést szabott ki rá. Ha nem fizet, ezt fogházbüntetésre változtatják.

Az ilyen, tárgyalás nélkül meghozott büntetővégzések ellen fellebbezni nem lehet, de ha az érintett nem ért egyet vele, 8 napon belül kérheti a tárgyalás megtartását. A kutyakínzó ezt nem kérte, így a büntetés most jogerőre emelkedett.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér