Lukaku tanár úr kontra közben oktatta Martinez diákot

olaszország
2020 január 07., 10:15
comments 19

Mi ez a fociblog? Innen megtudod!

A kortárs világfutball egyik legfélreértettebb figurája Romelu Lukaku, akiről rengetegen hiszik el azt a szolidan rasszista sportújságos közhelyet, hogy brutális erejű, de faragatlan center lenne.

photo_camera A gyermek Lukaku és egy kortársa.

Miközben jó párszor bizonyította, hogy a taktikát és stratégiát is remekül értő, többfajta szerepben is bevethető csatár, akire némi túlzással kedvenc hülye focis kifejezésem, a fregoliember is ráhúzható lenne, annyi szerepben tud jó lenni. Mint mondjuk a brazilok ellen 2-1-re megnyert 2018-as vb-meccsen.

Lukaku most a tanári vénáját villantotta meg a Napoli idegenbeli 3-1-es oktatása közben.

0-0-nál, hazai helyzetek sora, illetve egy Napoli-játékos elcsúszása után indított kontrát az Inter, egész pontosan a Lukaku-Lautaro Matrinez csatárkettős. Miközben lelkesen galoppoztak rá a védelemre, Lukakuban feltámadt az oktató és rohanás közben kifejező karmozdulatokkal jelezte az argentinnak, hogy merre futva vigye el előle az embert.

Martinez meg is tette ezt, hogy a végén bónusz tanulságban részesüljön. Egy adott pillanatban ugyanis tökéletes pozícióba került ahhoz, hogy Lukaku lepasszolja neki, ő pedig ziccerben átcsippentse a kapust. Lukaku tanár úr ekkor megmutatta neki, hogy egy dolog eminensnek lenni és más dolog gólt lőni, ugyanis nem passzolt neki jobbra,

hanem az elbizonytalanodó védők mellett balra tolta a labdát, majd maga belőtte.

Mindez mozgóképen:

(az eredetileg ideágyazott Twitter-posztot a poszt élesítése után törölték, az akció, sajnos már segítő nyilacskák nélkül, 0:15-től kezdődik az alanti Youtube-videón):

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.