A román belügyminiszter a karánsebesi ortodox pópával füstöltette ki Nicolae Ceaușescu szellemét az irodájából

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Románia új belügyminisztere, Marcel Vela kifüstölteti a 30 éve megbuktatott és kivégzett diktátor, Nicolae Ceaușescu szellemét az irodájából – írta meg a foter.ro még a füstölés előtt, ami azóta már meg kellett, hogy történjen.

A mai belügyminisztérium épülete ugyanis korábban a Román Kommunista Párt székháza volt, a belügyminiszter mai irodájában pedig Ceaușescu dolgozott.

Nicolae Ceausescu az utolsó beszéde közben 1989. december 21-én, ami után forradalom tört ki, megbukott a rendszere, és katonák karácsonykor a feleségével együtt kivégezték.Fotó: Philippe Bouchon/TF1/AFP

Amikor a forradalom 30. évfordulója alkalmából nyílt napot szerveztek az épületben, így bárki bejárhatta az egykori diktátor munkahelyét, Vela azt mondta: nagyon „bonyolult és összetett” érzés tölti el attól, hogy Ceaușescu egykori irodájában dolgozik, és és rengeteg negatív energiát érez a helyen.  De mivel hithű ortodox, nem civil démonűzőkhöz fordult, hanem a karánsebesi ortodox püspökhöz, akit vízkeresztre meghívott a belügyminisztériumba, hogy szentelje meg a helyet, főleg az irodát.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér