Az udvaron a Jégszívet énekelve tüntettek a diákok, mert hétfő óta nincs rendes fűtés a tatai Eötvös József Gimnáziumban

Fotó: Globetrotter19/Wikipedia

A 24.hu írta meg, hogy hétfő óta sálban és kabátban ülnek a diákok a tatai Eötvös József Gimnázium termeiben, mert nincs rendes fűtés az intézményben, a leghidegebb kedden volt, a tanulók 11-14 fokot mértek, a 3. óra után haza is küldték őket.

A lap azt írja, a gyerekek hőmérői 14-16 fokot mutattak, de nem engedték haza őket, viszont egy idő után elegük lett abból, hogy kabátban és pokrócba bugyolálva kell tanulniuk, ezért kimentek tüntetni az udvarra, a V'Moto-rock Jégszív című slágerét énekelve.

Az iskola a lappal közölte, hogy elromlott a rendszer egyik szivattyúja, hétfőn kicserélték a tönkrement szivattyút, de a rendszer leengedése és feltöltése után a kazánok az intézmény teljes felfűtését még nem tudták biztosítani a keddi iskolakezdésig. A szerelő észrevette, hogy a működő négy kazánból egy elromlott, a javíttatásról a tankerület intézkedett. Most a folyosók és a tornacsarnok teljes felfűtése még nem biztosított. Mára a pár tantermet kivéve a hőmérséklet elérte a 20 fokot. A hűvösebb tanterembe hősugárzókat vittek, és kérték a tanárokat, hogy ahol túl hideg van, onnan a tanáriba, a könyvtárba vagy akár az igazgatói irodába menjenek át órát tartani. (24)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér