Az udvaron a Jégszívet énekelve tüntettek a diákok, mert hétfő óta nincs rendes fűtés a tatai Eötvös József Gimnáziumban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Fotó: Globetrotter19/Wikipedia

A 24.hu írta meg, hogy hétfő óta sálban és kabátban ülnek a diákok a tatai Eötvös József Gimnázium termeiben, mert nincs rendes fűtés az intézményben, a leghidegebb kedden volt, a tanulók 11-14 fokot mértek, a 3. óra után haza is küldték őket.

A lap azt írja, a gyerekek hőmérői 14-16 fokot mutattak, de nem engedték haza őket, viszont egy idő után elegük lett abból, hogy kabátban és pokrócba bugyolálva kell tanulniuk, ezért kimentek tüntetni az udvarra, a V'Moto-rock Jégszív című slágerét énekelve.

Az iskola a lappal közölte, hogy elromlott a rendszer egyik szivattyúja, hétfőn kicserélték a tönkrement szivattyút, de a rendszer leengedése és feltöltése után a kazánok az intézmény teljes felfűtését még nem tudták biztosítani a keddi iskolakezdésig. A szerelő észrevette, hogy a működő négy kazánból egy elromlott, a javíttatásról a tankerület intézkedett. Most a folyosók és a tornacsarnok teljes felfűtése még nem biztosított. Mára a pár tantermet kivéve a hőmérséklet elérte a 20 fokot. A hűvösebb tanterembe hősugárzókat vittek, és kérték a tanárokat, hogy ahol túl hideg van, onnan a tanáriba, a könyvtárba vagy akár az igazgatói irodába menjenek át órát tartani. (24)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!