Eddig egy embert sikerült kihallgatnia az ügyészségnek Simonka György ügyében

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A független Hadházy Ákos kérdezett rá Polt Péter legfőbb ügyésznél, hogy „mi a helyzet a Simonka György vádemeléssel érintett büntetőügyétől elkülönített további két büntetőügyben?”

A fideszes Simonka György és 32 társa ellen augusztusban emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt, miután az ügyészség szerint összesen 1,4 milliárd forint kárt okoztak. Az ügyészség a fideszes parlamenti képviselő neje, Simonkáné Gábor Marianna és unokahúga, Tóth Renáta ellen is vádat emelt. De másik fideszes képviselő rokonai is érintettek az ügyben: Kerényi János regionális pártigazgató unokaöccsét és a szintén fideszes országgyűlési képviselő Varga Gábor hozzátartozóit is megvádolták.

Simonka Györgyöt kitüntetik a dél-békési térség fejlesztéséértFotó: Simonka György/Facebook

De az ügyészség elkülönített két vesztegetési ügyet, amire most Hadházy rákérdezett. Válaszában Polt Péter annyit írt, hogy a vesztegetés elfogadása hatósági eljárásban bűntette miatt eddig egy személyt hallgattak ki gyanúsítottként. Azonban a nyomozás érdekeire hivatkozva a főügyész nem közölte, hogy ki volt a kihallgatott személy, és a többi érintettről sem árult el semmit. 

Közben a másik ügyben, a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Alapítvány és a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás pályázataival kapcsolatban, ahol különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt nyomoznak, még senkit sem hallgattak ki. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó