Elítéltek két tizenéves lányt, akik az iskola bejáratánál aláztak meg egy gyereket

Ítéletet hozott a Hajdúszoboszlói Járásbíróság annak a 13 éves, nádudvari fiúnak az ügyében, akit másfél éve vertek meg és aláztak meg előbb az általános iskola épületében, majd a bejáratnál.

A két elkövető egyikét, egy 15 éves lányt társtettesként elkövetett kényszerítés bűntettében, garázdaság vétségében és könnyű testi sértés vétségében találták bűnösnek, ezért két évre próbára bocsátották. Ő az előkészítő ülésen még tagadta, hogy a vádirattal megegyezően követte volna el a bűncselekményt, a tárgyaláson viszont beismerő vallomást tett. 

A másik, 16 éves lányt társtettesként elkövetett kényszerítés bűntette miatt bocsátották 1 év 6 hónap próbára, ő már az előkészítő ülésen beismerte a bűnösségét. Mindkettejük mellé pártfogó felügyeletet is elrendeltek. 

Arra kényszerítette, hogy puszilja meg a lábát

A bírósági közlemény szerint a 15 éves lány először 2018. június 6-án délelőtt, az általános iskola folyosóján bántalmazta a fiút, mert őt okolta a barátjával való szakítás miatt. Falnak lökte a fiút, majd többször megütötte, megkarmolta a karján, és lábon rúgta. A fiú ellökte magától a lányt, aztán lábon rúgta, aki ettől elesett. 

A lány ezután az osztályterembe is követte a fiút, és hangos szitkozódás közepette bántalmazta őt, és az egyik osztálytársát is lökdösni kezdte. Az egésznek az vetett végett, hogy a többi diák kiküldte a lányt a teremből. 

Tanítás után aztán a lány egy iskolatársával együtt várta a fiút az iskola hátsó bejáratánál, ahol felszólították, hogy kérjen bocsánatot. Ez meg is történt, majd a többi gyerek szeme láttára arra utasították, hogy térdeljen le, és puszilja meg a 15 éves lány lábát. 

A fiú erre sírva fakadt, és félelmében megtette, amire kérték, közben egy diák végig videózott. A lányok aztán nevetve távoztak a helyszínről. 

A bíró szerint ez tanulságos eset volt a lányok számára, és főleg a 15 éves lány esetében látszik, hogy átgondolta az eddigi cselekedeteit és jó irányba változott az élete. A másik lányra viszont büntetőeljárás vár egy másik, hasonló bűncselekmény miatt. 

Az ítélet jogerős, az ügyészség és a vádlottak is tudomásul vették.